I love you, Africa

Det er dag 2 i Uganda og Asiimwe (Therese) og jeg sitter her, side om side, rimelig mette på inntrykk og god mat. Det er vanskelig å skulle prøve å gi dere ett inntrykk av hva det er vi opplever og hvordan det er her. Uganda er et magisk land, med et magisk folk. Vi har blitt møtt med åpne armer av kontaktpersonen vår Doreen, som kommer fra Kabale og skal reise med oss dit i morgen. Disse to dagene har gått fort. Det har blitt tidlige kvelder, da vi har vært slitne og det er mye mygg på natten. Nabolagets hane vekker oss klokken fem om morgenen, tett etterfulgt av hunder og lyden av «landsbyen» som våkner til liv. Dette er de samme hundene som sørger for å bysse deg i søvn med et heidundrandes leven til langt utover natten. Til tross for dette får vi faktisk sove en god del, da vi legger oss tidlig. Det er jo også litt av sjarmen, tenker jeg. Jeg ville oppleve Uganda, og her i Kampala så er det dette som er nettopp det.

Vi har vært mye på turer rundt her, for å bli kjent med området og få litt inntrykk av den afrikanske kulturen. Vi bor forresten på et slags hotell som heter Safari Homes, der fire av oss skal bli igjen og bo og jobbe her. Resten av oss reiser videre i morgen, til forskjellige deler av Uganda (og to til Tanzania!). Det er en rar følelse å være hvit på et ellers så farget sted. I går gikk vi en tur rundt her i nabolaget, bare oss Act Now’ere og du har litt følelsen av å være turist. Jeg tror det vil bli annerledes når vi kommer til hjembyen vår, der alle vet hvem vi er og vi har våre egne arbeidsoppgaver. Her er vi bare turister. I gata kom barna fort løpende bort til oss med sine rop «Mzungu, mzungu!». Det har vi fått høre jevnlig både av barn og voksne siden vi kom, og det blir nok ikke mindre. Det betyr noe sånt som «hvit person», og er ikke fornærmende eller noe sånt, men bare en slags konstantering. Det er jo ikke flust av mzunguer her, så spesielt for barna er det kjempegøy når de får se noen som er hvit i huden.

Her kommer noen bilder fra dagene! Jeg er ikke så flink til å ha med kameraet overalt, så om dere vil ha litt flere bilder kan dere sjekke ut www.thereseinuganda.wordpress.com Det er bloggen til min kjære Asiimwe!

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

 1. Maren
  Oct 05, 2012 @ 19:22:21

  Ååh, jeg er så misunnelig på deg! Håper du får noen helt fantastiske måneder! Utnytt hver eneste dag, og skriv dagbok!:D

  Reply

 2. Inge Myking
  Oct 05, 2012 @ 20:50:13

  Kjære lillesomharblittsåstoratduharreistsålangtutenmegtilåpassepådeg jenta mi, stolt av deg!!! Du er kjempeflink til å skrive og det var veldig bra at du rakk det i kveld så slapp jeg å begynne å ringe for å finne ut om noen hadde hørt noe etter at du kom til Uganda som sikkert snart blir Ugandah for deg;o) Pass på hverandre masse! Pappa.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: