Ut på tur!

Her om dagen var vi på vår aller første ordentlige group visit! I tillegg til å være lærere på Drucilla, er vi også med og driver oppfølgingsarbeid av mikrofinansgrupper i området. Drucilla, i samarbeid med strømmestiftelsen, har startet opp over 100 grupper i området. De aller fleste jobber selvstendig og trenger ikke mye oppfølging lenger, men de som enda er ganske ferske blir tett fulgt opp for å skulle kunne klare seg på egenhånd etterhvert. Gruppene møtes en gang i uken for å registrere hvor mye de har spart og sitte å flette kurver sammen, for de som holder på med det. Det er mange fattige i området, så dette er et tiltak som er gjort for å lære dem å spare og få dem ut av fattigdom på den måten.

 

Gruppen vi var hos holdt hovedsaklig på med kurvfletting, og vi fikk hver vår begynnende kurv som vi kunne ta med oss og flette på når vi kom til dem. Det var en fin opplevelse å endelig få se hvordan det foregår. Kurvfletting ble jeg heller ikke så værst på etter litt trening!

Begynnelsen på kurven min!

Er man først muzungu, så må man tåle litt publikum!

Vi fikk se i noen av sparebøkene deres, og jeg ble virkelig imponert over hvor mye enkelte av dem klarer å spare opp på en uke. Det er snakk om hardtarbeidende kvinner og menn, her! Her kommer det litt flere bilder! Alle er tatt av Martin, vår gode venn og kollega.

This slideshow requires JavaScript.

Oraregye!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: