Kasa

Omtrent en to-minutts tur bort fra Kabale by med bodaboda, ligger Kasa. Et helt vanlig hus i en helt vanlig hage, men fylt med mennesker som lokker frem smil og glede. Kasa er et hjem for gatebarn. Det ble startet opp av Lawrence og Monica, www.alongsideafrica.com, og holdes i live av frivillige. Disse har viet livene sine helt og holdent til barna, og enkelte er der 24/7, uten noen fast inntektskilde.

Gøy med musikk!

 

Hvert enkelt barn på Kasa har en hjerteskjærende historie. De har alle opplevd det vonde i verden. Men de har også, uten tvil, fått oppleve det gode. Når du kommer gående gjennom hagen til huset og barna kommer løpende mot deg og nærmest drukner deg med klemmer og kjærlighet er det vanskelig å tro at de har vært annet enn lykkelige. Han som smiler stort til deg kunne ha vært han du så sitte utenfor supermarkedet og tigge etter mat for noen uker siden. De har alle sine bakgrunner som gjorde at de ble plukket opp av de frivillige ved kasa.

 

For øyeblikket er situasjonen deres ganske ustabil. De ble kastet ut av deres tidligere hjem, siden de ikke hadde mer penger, og huset de leier nå er egentlig for dyrt i lengden. Jeg skal helt ærlig innrømme at jeg synes det er skummelt å knytte seg til disse barna. Jeg er fullstendig klar over at min tid i Uganda er begrenset og jo flere bånd som knyttes, dess mer uutholdelig vil det være å reise herfra igjen. Det er likevel en risk jeg med glede tar.

Umulig å ikke bli glad i disse barna.

 

Sånn til slutt bør jeg nevne at kasa ikke er en del av prosjektet vi jobber med, eller relatert til strømmestiftelsen. Vi kom i kontakt med Lawrence og hans kone Monica, da de også er mzunguer (og møter man en mzungu blir det først litt kleint, for man føler man er i samme båt på et vis, og man kommer i snakk) og var innom kontoret der vi jobber. Det er vi utrolig glade for, da barna på kasa gir oss mye glede!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: